GDPR - Om dina personuppgifter

CC HUDVÅRDSKLINIK

Profesionell hudvård

 

Från 25maj 2018 börjar GDPR att gälla - den nya lagen som reglerar hur personuppgifter får hanteras.

 

Jag vill här informera om hur dina personuppgifter används på CC Hudvårdsklinik.

 

Vid inköp i butiken och vid bokning av tid så har jag ett datasystem där jag registrerar namn, adress och telefonnummer, du får ett personligt i kundkort i dataprogrammet. Datasystemet, som inte är uppkopplat mot internet har endast jag tillgång till och är lösenordsskyddat. På ditt kundkort registreras inköp och behandlingar. Vissa uppgifter kan finnas noterat på ditt personliga kundkort så som information om allergier eller liknande, det är endast för att du ska få en korrekt och säkert utförd behandling. Kundkort delas aldrig på något sätt med andra och skrivs aldrig ut i pappersform. Det står dig som kund fritt att få ditt kundkort raderat om du så önskar, givetvis så kan du på nytt registrera dig som kund.

 

Inga nyhetsbrev skickas ut via mejl. Det är inte möjligt att boka tid via internet och inga sms påminnelser skickas ut. Personuppgifter som finns i salongens datasystem spararas i tre år efter senaste aktivitet. Har man inte handlat eller besökt salongen på tre år så bedömer jag att man inte vill kvarstå som kund och alla kunduppgifter raderas.

 

I enlighet med GDPR lagen som hanterar personuppgifter så har man inte rätt att spara personuppgifter hur länge som helst, därför har jag satt en gräns på 3år efter senaste inköp eller behandling. Personuppgifter som finns i salongens datasystem sparas alltså i tre år efter senaste aktivitet. Har man inte handlat eller besökt salongen på tre år så bedömer jag att man inte vill kvarstå som kund och alla kunduppgifter raderas.

 

Fakturor och kvitton i pappersform bokförs och personuppgifterna sparas i pappersform i sju år enligt bokföringslagen. Inga dokument med personuppgifter läggs upp eller hanteras på nätet. Presentkort är en värdehandling och är giltigt i ett år efter inköpsdatum på CC Hudvårdsklinik. Presentkort kan aldrig lösas in till kontanter. Ingen personlig information är kopplad till presentkortet.

 

På salongens facebook och instagram sidor syns de inlägg man som kund gör. Jag lägger inte ut inlägg med bilder på kunder utan att de tillfrågas och godkänner innan. Jag uppmanar dig att göra likaså, om du tar kort hos mig på salongen med personer på bilden för att lägga ut. Skulle man ha gett tillstånd och senare ångra sig, så går det bra att höra av sig, så tar jag bort dem.

 

Det är viktigt för mig att du som kund känner dig trygg med att jag hanterar uppgifter med största respekt för din integritet.

 

Vid frågor, kontakta mig gärna.

Camilla Landler

CC Hudvårdsklinik

Slottsgatan 25

611 32 Nyköping

 

Info@cchudvardsklinik.se

0155-21 80 10

 

Copyright © All Rights Reserved